Het Nano Development Team en het Van Moer Logistics Cycling Team slaan de handen in elkaar

Het Nano Development Team en het Van Moer Logistics Cycling Team slaan de handen in elkaar. Vrijdagavond hielden ze hun Cycling Academy boven het doopvont. De samenwerking kwam tot stand in navolging van de clusterbeweging van Cycling Vlaanderen.

Samen staan we sterk. “Het is dan wel een oeroud cliché, maar het blijft ook anno 2018 volledig de waarheid”, vertelde Erwin Boeye van het Van Moer Logistics Cycling Team. “Een wielerteam runnen is geen eenvoudige klus en daarom moeten we ook als teams samenwerken.”

Het gaat niet over een fusie. “Nee, de teams blijven afzonderlijk bestaan”, ging hij verder. “Het is amper haalbaar om zowel een jeugdteam als een beloftenteam op een hoog niveau op poten te zetten. We zijn dan ook blij dat we met het Nano Development Team een gelijkwaardige partner gevonden hebben.”

“Op deze manier krijgen onze junioren de kans om door te stromen naar een team met een degelijke structuur en programma. Ik moet er geen tekening bij maken dat dit een win-winsituatie is.”

Niet alleen renners laten doorstromen is de bedoeling. “Nee, het gaat veel verder dan dat”, pikt Silvie Gerrits van het Nano Development Team in. “Ook op het gebied van materiaal en begeleiding biedt dit mooie perspectieven.”

“We hebben als nieuwkomer het afgelopen jaar onze strepen verdient, durf ik te zeggen. Als team kunnen we echter nog veel leren. Met het Van Moer Logistics Cycling Team hebben we een partner gevonden met bakken ervaring.”

De opleidingspiramide krijgt nog een derde poot. Ook DCR Cycling Team stapt mee in de structuur. “Het Nano Development Team zet vol in op de koersen op het hoogste niveau, terwijl DCR zich eerder richt op de Beker van België. Hierdoor krijgen onze beloften van elk niveau de kans om door te stromen in een degelijke structuur”, voegde Boeye er nog aan toe.

Doorstromen

Dit jaar stromen er al enkele renners door van het Van Moer Logistics Cycling Team naar de beloftekern van Nano. “Lennert Cappan en Lars Collie zullen inderdaad ons team versterken”, pikt ploegleider

Kurt De Roose in. “Ze bewezen afgelopen seizoen uit het juiste hout gesneden te zijn en we hopen dat ze zich binnen onze structuur verder kunnen ontwikkelen.”

Cappan en Collie worden beiden eerstejaars. “Ze zullen het gezelschap krijgen van nog zes leeftijdsgenoten. Op een totaal van 23 renners is dit uiteraard een stevige brok, maar we willen echt bouwen aan een team voor de toekomst en dat begint van onderuit. Renners uit andere jeugdclubs aanwerven blijft dan ook mogelijk.”

De andere namen zijn Ferre Debloudts, Lars Daniels, Robbe Van Praet, Tomac Soenen en Vincent Van Hemelen. “Witse Van Rillaer maakt al op 1 september de overstap. Hij zal Thomas Verheyen vergezellen in het veld.”

t.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.